Vincent & Aniek

8 juni 2018
Bruidspaar binnen in een grote luchtballon

Van mijn collega-fotograaf Nicole Ermen krijg ik de vraag: “Heb jij hoogtevrees?” Euhm nee, niet dat ik weet. “Mooi,” zegt ze. Want ze heeft een hele gave bruiloft, maar die vindt plaats in een luchtballon. En aangezien zij zwanger is, mag zij niet mee de lucht in. Ze wilde weten of ik dat gedeelte voor haar wilde overnemen.

Fotoshoot in een mandje

Hoe gaaf is dat: een bruiloft in een luchtballon! Maar hoeveel je alles ook van tevoren doorspreekt, en hoe goed je alles van tevoren ook uitgedacht en gepland hebt, als puntje bij paaltje komt heb je geen tijd om even te regelen wie waar precies gaat zitten in die mand. Dan moet je gaan, en wel NU!

De vader van Aniek is overleden en was toen hij nog leefde een fervent ballonvaarder. Vincent en Aniek willen in een luchtballon trouwen zodat ze dichter bij haar vader zijn, en hij er toch nog bij kan zijn.

Maar hoe regel je nu zoiets?
Je bent afhankelijk van het weer, dus er werden 3 datums vastgelegd. Ik zou op het laatste moment een telefoontje krijgen van Nicole, en dan zou ik binnen 1,5 uur op de locatie van vertrek moeten zijn. Want dan gingen we de lucht al in! Het voelde als een bevalling. Je weet dat het gaat gebeuren, maar je weet nog niet wanneer. Maar als het eenmaal zover is, dan moet je snel zijn.

Trouwen in niemandsland

Het luchtruim is niemandsland, dus het officiële gedeelte zou plaatsvinden wanneer we weer geland waren. Maar, toen we boven Gilze-Rijen vlogen stak de Bijzondere Ambtenaar van de Burgerlijke Stand (BABS) van wal. De lucht om ons heen trok dicht en we werden omringd door een dik wolkendek. Als een fluffy deken omarmen de wolken ons. Boven in de lucht is het muisstil. Je hoort niks meer. Geen vogels, geen auto’s, geen mobiele telefoontjes. Alleen het woord van de BABS en het gelukkige Ja-woord van Vincent en Aniek. Het was echt zo speciaal!

In de mand is de bewegingsruimte beperkt en de branders maken ongelooflijke herrie als ze aan staan. Ze geven een ongekende hitte af, maar wat is dit een bijzondere ervaring!

En wat ben ik blij dat ik geen hoogtevrees heb 😉

Ben jij geïnspireerd door het verhaal van Vincent en Aniek? En benieuwd naar de mogelijkheden met betrekking tot trouwen in de lucht? Neem dan gerust eens contact met mij op.

Samenwerking

1e fotograaf: Nicole Ermen Fotografie
Video: CuriousMedia
Luchtballon: SKY ballonvaarten